Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 decembrie 2012, 14:28 Artele plastice din Moldova medievală views 9888
20 decembrie 2012, 14:28 Artele plastice din Moldova medievală views 9888

Conducătorii raionului şi oraşului Dubăsari s-au întîlnit la Coşniţa pentru prima dată în ultimii 22 de ani

Preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Polcinschi, şi Eduard Kanţelevici, şeful administraţiei oraşului şi părţii din raionul Dubăsari, subordonate autorităţilor autoproclamatei rmn, au avut miercuri o întrevedere la Coşniţa. Este pentru prima dată în ultimii 22 de ani, cînd conducătorii raionului şi oraşului s-au întîlnit în localitatea de reşedinţă a administraţiei din Dubăsari, controlată de Chişinău, comunică MOLDPRES, cu trimitere la surse din cadrul Consiliului raional Dubăsari.

Subiectele la care s-au referit interlocutorii au ţinut în special de problemele cu care se confruntă locuitorii din zonă, prelucrarea terenurilor de după traseul Tiraspol-Dubăsari-Rîbniţa, posibile iniţiative comune în domeniul social, economic, menţinerea ordinii de drept. "Noi trebuie să realizăm pas cu pas măsuri de restabilire a încrederii dintre locuitorii şi conducătorii locali, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai a oamenilor, ce activează în teritoriul administrat de noi", a menţionat preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Polcinschi.

Cu această afirmaţie s-a arătat de acord Eduard Kanţelevici, care a subliniat că "sînt probleme ce pot fi soluţionate de îndată de către noi, conducătorii locali, dar sînt şi probleme care nu ţin de competenţa noastră. Dar noi putem să ajutăm locuitorii şi conducătorii autorităţilor centrale în găsirea unor soluţii, conform înţelegerilor din 1992".

În cadrul dialogului a fost menţionată necesitatea de organizare şi continuitatea întîlnirilor reciproce, nu mai rar de două ori pe lună, inclusiv comunicarea directă la nivel de conducători locali.

Întîlnirea desfăşurată în incinta Consiliului raional Dubăsari, cu sediul la Coşniţa, s-a produs după ce zilele trecute Grigore Polcinschi a efectuat prima vizită în ultimii şase ani în oraşul Dubăsari, unde a şi fost convenită întîlnirea de răspuns, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2089 locuitori

Oniţcani este un sat şi comună din raionul Criuleni. Oniţcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2089 de oameni. Satul Oniţcani a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.