Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 februarie 2019, 11:35 views 15172
Un nou complex sportiv, inaugurat la Bîrlădeni
22 februarie 2019, 11:35 views 15172

Un nou complex sportiv, inaugurat la Bîrlădeni

Astăzi, şeful statului, Igor Dodon a mers într-o vizită în satul Bîrlădeni, raionul Ocnița, unde a participat la deschiderea unui complex sportiv.

Terenul include un teren de fotbal, baschet, volei și tenis, precum și un teren de joacă pentru copii și o zonă de odihnă pentru maturi.

"I-am salutat pe locuitori exprimîndu-mi speranța că terenul de sport va diversifica viața lor socială și culturală și îi va motiva să practice sportul. I-am asigurat pe localnici de faptul că voi continua să acord o atenție sporită dezvoltării infrastructurii raionale și rurale", a declarat Igor Dodon.

În toamna anului 2017, preşedintele ţării a lansat un proiect național de construcție a circa 300 de complexe sportive în localitățile din țară, predominant în cele rurale. Zeci de complexe deja sînt date în exploatare, se află în proces de proiectare sau de construcție.

Programul respectiv se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova, în cadrul Campaniei Naționale "Iubesc Moldova" și în parteneriat cu Fundația de Binefacere a Primei Doamne "Din Suflet".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

complex sportiv , Igor Dodon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1221 locuitori

Camenca este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brînzeni, Buteşti, Moleşti, și Camenca. Localitatea se afla la distanţa de 15 km de orașul Glodeni şi la 190 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1221 de oameni. Satul Camenca a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.