Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Popescu Suzana

S-a născut în satul Obileni, raionul Hînceşti, Republica Moldova.

A studiat la Colegiul de Muzică „Şt. Neaga”, specialitatea canto academic.

Din copilărie Suzana a colectat perle ale cîntecului folcloric. În repertoriul ei un loc aparte ocupă baladele: „Meşterul Manole”, „Codreanu”, „Badiul”, „Averescu”, „Mioriţa”, „Fulga”, „Soarele şi Luna”, „Mihu-copilul”, „Balada boului”; și doinele : „Plin e codru de voinici”, „Măi, puiuţ de rînduné”, „Pădure-verde pădure”.

După absolvirea colegiului a activat la Capela Corală Academică „Doina”, condusă de Veronica Garştea, apoi la Capela Corală de Stat din Georgia (unde se stabilește pentru perioadă de timp). Însă, colectivul în care activează de cîteva decenii, „de o viaţă”, cum se exprimă însăşi interpreta, este Corul Operei Naţionale. I-a fost conferit titlul onorific „Maestru în Artă”.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
1421 locuitori

Viişoara este un sat şi comună din raionul Edineţ. Viişoara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul rîului Prut, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ și la 230 km de Chișinău. La 3 iulie 1575 pentru prima dată este atestat satul Drăgănești din ținutul Hotin, actualmente Viișoara. Sub numele Viișoara satul este pomenit pentru prima dată în actele oficiale în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.