Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Mărţişor

Colectivul a fost fondat în anul 1962. Serghei Ciuhrii a devenit conducător al colectivului în anul 1970.

Orchestra „Mărţişor” şi-a început activitatea pe lîngă Casa de Cultură a Tineretului de la Chișinău. În componenţa ansamblului sînt amatori de muzică populară, care au şi studii de specialitate în domeniu. Stilul acestui ansamblu e apropiat cu maniera tradiţională lăutărească. În repertoriu au intrat şi creaţii originale şi cîntece populare, create de orchestranții înşişi.

În componenţa orchestrei cîntă asemenea muzicieni cunoscuţi precum: vioristul G. Banariuc, țambalistul А. Golomoz, clarinetistul V. Golomoz, trompetistul V. Butucel, cîntăreţul C. Rotaru şi mulţi alţii.

Orchestra „Mărţişor” pe parcursul multor ani reprezintă cultura Moldovei în Bulgaria, Germania, Japonia, Portugalia, Spania, Cipru, Sudan, Madagascar şi în alte ţări.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1868
Populația:
491 locuitori

Codreni este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Codreni și Zloți. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cimișlia și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 491 de oameni. Satul Codreni a fost menționat documentar în anul 1868.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.