Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Gherman Doinița

S-a născut la 6 decembrie 1988 la Chișinău, într-o familie de intelectuali. La vîrsta de 2 ani deja manifesta un interes deosebit pentru muzică. Prima apariţie în scenă în faţa unui public larg are loc la 13 de ani, tot atunci face cunoştinţă cu producătorul Cătălin Gondiu. Astfel, la scurt timp, au înregistrat primele piese, iar Doiniţa a fost inclusă în programele concertistice muzicale.

A absolvit Liceul Teoretic „Al. I. Cuza", paralel a studiat pianul la Școala de Arte. „V. Poliakov", apoi a devenit studentă la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

A debutat pe scena națională, cu melodii care au devenit instantaneu hit-uri: „Nu-s o fată ca oricare", „Busuioc, busuiocel", „Zii bade cu Fluiera" etc. Fiecare concert din viața ei, o face să iubească scena tot mai mult.

A urmat apoi lansarea primului ei album, care include 11 piese ‒ acestea fiind o simbioză a muzicii electronice cu cea folk. Acum lucrează asupra celui de-al doilea album al său, la fel în stil etno, doar că de această dată vor fi folosite instrumente live şi se va combina muzica rock cu cea folk. De asemenea, D. Gherman lucrează la un nou proiect, de astă dată va aborda stilul muzicii de estradă.

Scrie muzică și versuri atît pentru melodiile sale, cît şi pentru alţi interpreţi. Îşi încearcă puterile şi în calitate de moderatoare a emisiunilor TV. Participă cu plăcere la crearea scenariilor, la organizarea programelor de divertisment.

Are multe turnee prin ţară. Colaborează cu interpreţi din România.

Cîţiva ani la rînd a participat la selecțiile naționale pentru „Eurovision", în anul 2012, a prezentat piesa „Welcome to Moldova".

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
594 locuitori

Constantinovca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Constantinovca şi Iachimeni. Satul Constantinovca este amplasat în regiunea de şes şi mici coline, pe rîul Draghiştea, situat la 27 km de oraşul Edineţ, la 35 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 229 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 594 de oameni. Satul Constantinovca a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.