Rulade de dovlecei umpluţi cu legume (varianta 2)
Ingrediente:
- 3 dovlecei,
- ½ pahar ulei.
- 2 ouă
- 3 linguri de făină
- sare
Pentru umplutură:
- 2 cepe,
- 1-2 roșii,
- 2 morcovi,
- 8-10 ciuperci,
- 1 lingură oţet,
- ½ lingură zahăr,
- 2-3 căţei de usturoi,
- 1 lingură verdeaţă tăiată,
- sare.
Mod de preparare:
Dovleceii tineri se spală, se curăţă de peduncul şi pieliţă, se taie în lungime fâşii, se prăjesc pe ambele părţi. Pe fâşiile prăjite se pune umplutura şi se rulează.
Prepararea umpluturii: Morcovii, ceapa, ciupercile se taie fidea subţire, se prăjesc puţin, apoi se adaugă sarea, usturoiul pisat, verdeaţa, zahăr, oţet şi se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1546
- Populația:
- 387 locuitori
Coşeni este un sat din cadrul comunei Negurenii Vechi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 387 de oameni. Satul Coșeni a fost menționat documentar în anul 1546.