07 octombrie 2010, 11:39 views 32699

Gustare cu brînză de oi şi usturoi

Ingrediente:

•    2 pahare de brnîză de oi rasă nesărată,
•    70 g de unt,
•    2 linguri de nuci măcinate,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    3 linguri de verdeaţă tăiată mărunt,
•    1 lingură de paprica măcinată.
 
Mod de preparare:

Răciţi untul, daţi-l prin răzătoare măşcată, adăugaţi brînza de oi, nucile, usturoiul mărunţit, amestecaţi bine. Formaţi nişte gogoşi mici. Jumătate din ele treceţi-le prin verdeaţă tăiată mărunt, iar cealaltă jumătate prin praf de paprica. Garnisiţi la dorinţă cu legume pentru contrast (roşii, ridichi roşii, castraveţi şi verdeaţă).

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1755
Populația:
379 locuitori

Duruitoarea este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Rîșcani și la 208 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 379 locuitori. Satul Duruitoarea a fost menționat documentar în anul 1755.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.