Ardei umpluţi cu mere şi morcov
Ingrediente:
- 8-10 ardei,
- pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
- 3-4 mere,
- 2 morcovi,
- 1 lingură unt,
- ½ pahar maioneză,
- ½ pahar brînză nesărată dată prin răzătoare,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Ardeii se coc în cuptor, se curăţă de coajă, peduncul şi seminţe, se pune umplutura, se aranjează în farfurie, se garniseşte cu pătrunjel.
Prepararea umpluturii: Morcovii se dau prin răzătoare mășcată, se rumenesc şi se răcesc. Merele se curăţă de coajă, se dau prin răzătoare, se amestecă cu morcovi şi brînză, se adaugă sare, piper, maioneză, se amestecă atent.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1859
- Populația:
- 1130 locuitori
Ecaterinovca este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ecaterinovca și Coştangalia. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cimișlia și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1130 de oameni. Satul Ecaterinovca a fost menționat documentar în anul 1859.