Ardei umpluţi cu brînză
Ingrediente:
- 4 ardei medii (de preferinţă de culoare roşie sau portocalie),
- pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
- 1½ pahare brânză dată prin răzătoare,
- 100 g unt,
- 3-4 căţei de usturoi,
- 2 linguri verdeaţă tăiată mărunt,
- 10-15 măsline fără sâmburi (la dorință),
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Ardeii se spală, se taie partea de sus împreună cu pedunculul şi seminţele. Pe 1-2 minute se pun în uncrop, apoi se scurg prin strecurătoare şi se lasă să se răcească. Se pune umplutura, în mijlocul ardeilor umpluţi se pun măslinele, totul se pune în frigider.
Prepararea umpluturii: Untul refrigerat se dă prin răzătoare, se amestecă cu brânza, usturoiul pisat, piperul şi verdeaţa. Înainte de a se servi, ardeii se taie felii, se pun pe farfurie şi se garnisesc cu verdeaţă.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1527
- Populația:
- 5013 locuitori
Copanca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Copanca și Valea Verde. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Căușeni și la 81 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5013 oameni. Satul Copanca a fost menționat documentar în anul 1527.