Coşuleţe din vinete
Ingrediente:
• 3 vinete,
• 1/3 praz,
• 1 ou,
• 2 linguri de caşcaval ras,
• 2 linguri ulei,
• sare,
• frunze de salată verde.
Pentru umplutură:
• 1 ceapă,
• 2 roşii,
• 1 ou,
• 1 pahar brînză dată prin răzătoare,
• 1 lingură ulei,
• 3 căţei de usturoi,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de prepare:
Vinetele se taie rondele (cu grosimea de 5-6 cm). Cu o linguriţă li se scoate o parte din miez, ca să iasă „coşuleţe". Vinetele astfel pregătite, se fierb în apă sărată, apoi se scurg prin strecurătoare şi se spală cu apa rece. „Coşuleţele” se umplu, se pun pe tavă, se presară cu ou fiert şi mărunţit, se stropesc cu ulei, apoi se dau la cuptor. Cînd se răcesc, se pun în farfurie pe foi de salată, se garnisesc cu verdeaţă, din rondele de praz se fac codiţe.
Prepararea umpluturii: Ceapa se mărunţeşte şi se prăjeşte, se adaugă roşiile mărunţite (fără coajă), toate se înăbuşă puţin. Când se răceşte, se adaugă oul fiert şi mărunţit, usturoiul pisat cu sare şi piper, se amestecă totul.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1437
- Populația:
- 1246 locuitori
Malinovscoe este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Malinovscoe și Lupăria. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Rîșcani și la 186 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1246 de oameni. Satul Malinovscoe a fost menționat documentar în anul 1437 cu denumirea Balanu.