08 octombrie 2010, 15:59 views 21175

Pateu cu scrumbie, brînză de vaci şi nuci

Ingrediente:

•    2 scrumbii,
•    250 g brînza de vaci,
•    3 linguri unt,
•    1 păhar lapte,
•    3 linguri miez de nucă pisat,
•    8-10 măsline,
•    lămîie,
•    piper negru măcinat.
 
Mod de preparare:

Tăiaţi file scrumbia, înmuiaţi-o în lapte (ca să fie mai fină) timp de 1-2 ore, apoi treceţi-o prin maşina de tocat împreuna cu brînză şi nucile de 2 ori. Adăugaţi untul moale, piperul. Amestecaţi. Bateţi bine într-un mixer. Masa obţinută puneţi-o pe farfurie. Garnisiţi cu măsline, lămîie. Dacă doriţi puteţi servi pateul pe un cruton de pîine.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1312 locuitori

Bălţata este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Bălţata de Sus, Bălţata, Sagaidacul de Sus şi Sagaidac. Satul este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Criuleni şi la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituie 1312 oameni. Satul Bălţata a fost întemeiat între anii 1906–1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.