Ciorbă cu fasole
Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- 500 g carne de porc,
- 1 pahar fasole albe,
- 4 cartofi,
- 1 ceapă,
- 1 morcov,
- ½ rădăcină pătrunjel,
- ½ rădăcină ţelină,
- 2 roşii,
- 2 linguri ulei,
- 2 pahare borş (un pic de acid citric),
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru boabe,
- leuştean verde,
- 1 lingură verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Fasolea se alege, se spală şi se pune la muiat pe 2-3 ore. Morcovul, pătrunjelul, ceapa se taie cuburi şi se prăjesc. Cartofii se taie felii. Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în uncrop şi se fierbe până este gata. Fasolea se fierbe aparte. În bulionul clocotit se pun cartofii, rădăcinile prăjite, roşiile, curăţate de coajă şi tăiate cuburi. Toate se fierb 12-15 minute la foc mic. Cu 5-7 minute înainte de a fi gata, se adaugă fasolea, sarea, piperul, un fir de leuştean, borşul fiert, foile de dafin.
Se serveşte presărată cu verdeaţă.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1732
- Populația:
- 353 locuitori
Sărăței este un sat din cadrul comunei Hîrjău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Rîbnița și la 106 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 353 de oameni. Satul Sărăței a fost menționat documentar în anul 1732.