Ciorbă de carp
Ingrediente:
- peşte 600-800 g,
- 6 pahare apă,
- 3 linguri de orez,
- ½ rădăcina ţelină,
- 2 rădăcini de pătrunjel,
- 3 cepe,
- 1 ardei dulce,
- 4 roşii,
- 2 pahare de borş acru,
- 1-2 căţei de usturoi,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru boabe,
- leuştean,
- 1 lingură de verdeaţă tocată.
Mod de preparare:
Peştele spălat şi curăţit se taie bucăţi. Capul, coada, spinarea tăiată se pun la fiert în apă rece, se adaugă sare, se fierbe la foc mic timp de 5 minute, scoțându-se spuma. Apoi se pun rădăcina de pătrunjel, ţelina, morcovul, ceapф şi se fierb timp de 30-40 minute. Bulionul se strecoară. Se pune iar la foc, când începe a fierbe se adaugă restul legumelor tăiate, orezul şi se fierbe până ce este pe jumătate gata. Se pun bucăţile de peşte, se toarnă borş şi se fierbe fără să clocotească tare. Se adaugă leuştean, sare, piper, foi de dafin şi usturoi pisat, se mai lasă 2-3 minute.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1430
- Populația:
- 1559 locuitori
Bolohan este un sat şi comună din raionul Orhei. Bolohan este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Orhei și la 51 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1559 de oameni. Bolohan a fost menționat documentar în anul 1430.