11 octombrie 2010, 17:03 views 49575

Ciorbă de raţă

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • ½ raţă,
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină ţelină,
  • 2 cepe,
  • ¼ praz,
  • ¼ căpăţână de varză,
  • 3 cartofi,
  • 1 ou (gălbenuș),
  • ½ pahar lapte,
  • 2 pahare borş acru sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • piper negru boabe,
  • 1 lingură verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocată.

Mod de preparare:

Raţa se pregăteşte, se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Se adaugă varza, rădăcinile, ceapa şi prazul, tăiate fi­dea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc, se adaugă sarea, foile de dafin, piperul, borşul fiert. Se drege ciorba cu oul crud, bătut cu lapte şi se mai fierbe încă puţin la foc mic.

Se serveşte presărată cu verdeaţă.

 


Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîşma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
1418 locuitori

Vasileuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vasileuţi, Mihăilenii Noi, Ştiubeieni, Moşeni, Ciubara. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 186 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1418 locuitori. Satul Vasileuți a fost îtemeiat în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.