12 octombrie 2010, 12:57 views 22447

Vinete coapte umplute cu legume

Ingrediente:

  • 3 vinete,
  • 1 lingură maioneză,
  • 2 linguri de muştar,
  • 1 pahar ulei,
  • 100 g caşcaval tare,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Pentru umplutură:

  • 1 ceapă,
  • 1 ardei gras,
  • 1/3 dovlecel,
  • 1 roşie,
  • 5-7 ciuperci shampignons,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

În vinetele curăţate se face câte o tăietură adâncă pe toată lungimea, dar nu până la capăt. Apoi vinetele se pun la muiat în apă rece pentru l-2 ore, periodic schimbându-li-se apa. După aceasta vinetele se scurg, se usucă şi se prăjesc într-o cantitate mare de ulei. Uleiul se scurge, vinetele se ung pe-dinăuntru cu un amestec de muştar şi maioneză şi se umplu. Caşcavalul se taie cuburi nu prea mari, cu aceste cubuleţe se acoperă vinetele şi se coc în cuptor timp de 7-10 minute.

 Prepararea umpluturii: Сeapa, ardeiul, dovlecelul, ciupercile şi roşia curăţată de pieliţă se taie cubuleţe, se prăjesc în ulei, se adaugă usturoi pisat, sare, piper, verdeaţă şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chişinau, bd. Moscova, 9

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
1164 locuitori

Grinăuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuţi și Ciobanovca. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîșcani și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1164 de oameni. Satul Grinăuți a fost menționat documentar în anul 1870.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.