12 octombrie 2010, 14:53 views 19741

Dovlecei umpluţi cu ciuperci

Ingrediente:

•    4 dovlecei,
•    1 ou (gălbenuşul),
•    1 linguriţă unt,
•    2/3 pahar smîntînă,
•    1 lingură verdeaţă tăiată,
•    sare.

Pentru umplutură:
•    6-8 ciuperci,
•    2 roşii,
•    miezul de dovlecei,
•    ½ praz,
•    1 lingură unt,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    1 lingură verdeaţă tăiată.
 
Mod de preparare:

Se spălă dovleceii nu prea mari, se taie codiţele, apoi îi tăiem în două, cu o lingură se scot seminţele şi o parte din miez. Se sărează, se umplu, se pun pe o tigaie unsă cu unt, deasupra se toarnă smîntînă, amestecată cu gălbenuşul unui ou crud, se dau la cuptor. Se servesc fierbinţi, garnisiţi cu verdeaţă.

Prepararea umpluturii:
Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie mărunt şi se prăjesc. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se mărunţesc. Miezul de dovlecei  se mărunţeşte şi el. Toate se amestecă cu unt, verdeaţă şi usturoi pisat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1517 locuitori

Terebna este un sat şi comună din raionul Edineţ. Terebna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și la  220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1517 oameni. Prima mențiune documentară a Terebnei datează din 17 aprilie 1429, fiind pomenită în actul de danie  a satelor Zubricăuți și Ivancăuți către Radu grămătic.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.