12 octombrie 2010, 15:09 views 62870

Fasole păstăi cu ceapă

Ingrediente:

•    700 g fasole păstăi,
•    2 cepe,
•    4 linguri ulei,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură verdeaţă tăiată,
•    zeamă de lămîie.
 
Mod de preparare:

Fasolea se curăţă de aţe, cozi se spală. Fasolea măşcată se taie în 2-3 părţi. Se fierbe în apă puţin sărată 8-10 minute. Ceapa tăiată fidea se prăjeşte puţin, se amestecă cu fasolea, se adaugă sare şi piper şi se mai prăjesc încă 3 minute. Cînd sunt gata se adaugă usturoiul pisat, verdeaţa tăiată, zeama de lămîie după gust
Moldovenii servesc acest fel de bucate atît reci, cît şi calde.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
543 locuitori

Vinogradovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vinogradovca, Ciumai și Mirnoe. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Taraclia și la 163 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 543 de oameni. Satul Vinogradovca a fost întemeiat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.