13 octombrie 2010, 11:32 views 17317

Budincă de morcovi cu mere

 

Ingrediente:

  • 8 morcovi,
  • 4 mere,
  • 2 linguri crupe de gris,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 lingură de  pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
  • ¾ pahar lapte,
  • ¾ pahar smîntînă,
  • sare.

Mod de preparare:

Morcovii se taie mărunt şi se fierb puţin. Separat, se fierbe un terci dens de gris cu lapte, se adaugă morcovul, merele curăţate de coajă şi date prin răzătoare mășcată, gălbenuşurile bătute cu zahăr, untul şi sarea. Se amestecă. Albuşurile se bat şi atent se adaugă la celelalte. Se pune într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi, deasupra se toarnă smîntîna şi se dă la cuptor.

Budinca se taie felii. Se serveşte cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1226 locuitori

Bahmut este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Bahmut și Bahmut – stație de cale ferată.  Satul Bahmut este aşezat la poalele codrilor din zona de centru-vest a republicii, la o distanță de 25 km de orașul Călăraşi şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 1226 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bahmut datează din anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.