Iahnie de cartofi
Ingrediente:
- 8-10 cartofi,
- 2 fire de praz sau 3-4 cepe,
- 2-3 ardei graşi,
- 4-5 roşii,
- ½ pahar ulei,
- 3-4 căţei de usturoi,
- 1 pahar bulion,
- sare,
- piper negru măcinat,
- foi de dafin,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Cartofii spălaţi şi curăţaţi se taie bucăţele, se rumenesc la foc puternic şi se sărează. Prazul sau ceapa se taie fidea, se prăjeşte, se amestecă cu cartofii şi se prăjesc 2-3 minute. Ardeii se taie fidea, se prăjesc şi se amestecă cu cartofii, se adaugă sare, piper negru măcinat, foi de dafin, se toarnă un pahar de bulion de carne sau de legume, se adaugă verdeaţa şi usturoiul pisat. Se dau la cuptor.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1800
- Populația:
- 1890 locuitori
Ţînţăreni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Ţînţăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 25 km de oraşul Teleneşti şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1890 de oameni. Satul Țînțăreni a fost menționat documentar în anul 1800.