13 octombrie 2010, 11:54 views 18744

Cartofi copţi cu dovleci şi roşii

Ingrediente:

  • 6 cartofi,
  • 3 dovlecei,
  • ½ praz,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • 4-5 roşii,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 pahar smîntînă,
  • 1 linguriţă unt,
  • 1 lingură brînză mărunţită,
  • ½ lingură pesmeţi de grîu,
  • 1½ lingură făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Cartofii spălaţi şi curăţaţi se taie rondele de 3-4 cm şi se prăjesc. Dovleceii tineri se curăţă de coajă, se spală, se taie rondele, se trec prin faină, se rumenesc pe ambele părţi şi se presară cu sare şi piper. Prazul (partea albă) se taie inele, se prăjeşte în ulei, se amestecă cu verdeaţa. Roşiile se taie în două, se presară cu sare şi piper, se rumenesc pe o parte şi pe alta (mai întîi pe partea tăiată) în tigaia bine călită. Tava se unge cu unt, apoi ingredientele se pun straturi: cartofii presăraţi cu ceapă, dovleceii, roşiile şi încă un strat de cartofi. Deasupra se toarnă smîntîna sărată, se presară cu brînză nesărată, amestecată cu pesmeţi măcinaţi. Se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor pentru 20-30 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1945
Populația:
253 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Taraclia și la 157 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1945.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.