13 octombrie 2010, 12:27 views 37949

Tocană de ciuperci cu ardei graşi

Ingrediente:

  • 800 g ciuperci,
  • 3 ardei graşi roşii,
  • 3 cepe,
  • 3 linguri ulei,
  • 4 roşii,
  • 2/3 pahar smîntînă,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie feliuţe şi se prăjesc. Ceapa şi ardeii se taie fidea, se prăjesc, se amestecă cu ciupercile, se mută în ceaun, se adaugă puţină fiertură de ciuperci, se fierb cîteva minute, apoi se adaugă smîntînă şi se înăbuşă pînă sunt gata. Se adaugă la sfîrşit sare, piper, roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe, se mai dă într-un clocot.

Tocana se serveşte presărată cu verdeaţă tăiată. La tocană puteţi servi garnitură cu cartofi fierţi, pireu de cartofi sau mămăligă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
263 locuitori

Buciuşca este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Satul Buciuşca este amplasat pe malul drept al rîului Nistru, este situat la o distanță de 22 km de oraşul Rezina şi la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1522.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.