12 octombrie 2010, 10:24 views 21600

Dovlecei cu smîntînă la cuptor

Ingrediente:

  • 5 dovlecei,
  • 1 roşie,
  • 3-4 linguri ulei,
  • 1 lingură de unt,
  • 2 linguri de caşcaval olandez ras,
  • 4 linguri de smântână,
  • 2 linguri de făină de grâu,
  • 2 căţei de usturoi,
  • sare,
  • pătrunjel verde,
  • 1 linguriţă de mărar verde tăiat.

Mod de preparare:

Dovleceii tineri se spală, se curăţă de peduncul şi pieliţă, se taie felii de 0,5 cm grosime, se trec prin făina amestecată cu sare şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi.  Într-o tigaie unsă cu unt se pun dovleceii prăjiţi, se presară cu usturoi pisat, deasupra se toarnă smântână şi se presară cu caşcaval şi mărar, apoi se stropesc cu untul topit şi se dau la cuptor pentru 10 minute.

Dovleceii se servesc fierbinţi, garnisiţi cu pătrunjel şi feliuţe de roşii.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreşa Ana
or. Сhişinau, str. Trandafirilor, 6
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
711 locuitori

Doibani I este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doibani I, Doibani II și Coicova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani I alcătuia 711 oameni în anul 2011. Satul Doibani I a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.