Colţunaşi cu brînză
Ingrediente:
• 1½ pahar făină de grîu,
• ½ pahar apă,
• 1 ou,
• 4 linguri smîntînă,
• 2 căţei de usturoi (la dorinţă),
• sare,
• 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
Pentru umplutură:
• 3 pahare de brînză nesărată dată prin răzătoare,
• 1 ou,
• sare,
• 1 lingură de verdeaţă de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
Mod de preparare:
Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă apa şi oul, se pune sarea, se frămîntă un aluat tare şi se lasă pentru 30 minute. Se întinde o foaie de 1,5 mm grosime. Se taie pătrăţele, în fiecare pătrăţel se pune umplutura, iar marginile se lipesc. În apă fierbîndă cu puţină sare, se pun colţunaşii şi se fierb pînă sunt gata. Colţunaşii se servesc presăraţi cu usturoi pisat (la dorinţă), se ung cu smîntînă şi se garnisesc cu verdeaţă.
Prepararea umpluturii: Se amestecă bine brînza dată prin răzătoare, oul crud, sarea (la dorință) şi verdeaţa tăiată.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1775
- Populația:
- 690 locuitori
Grinăuţi-Raia este un sat din cadrul comunei Grinăuţi-Moldova, raionul Ocniţa. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ocnița și la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 690 de oameni. Satul Grinăuți-Raia a fost atestat documentar în anul 1775.