Dovleac cu orez şi stafide
Ingrediente:
- 1 ceaşca de orez,
- 0,5 kg de orez,
- 100 g de dovleac,
- 150 g unt,
- 2 linguri de zahăr,
- vanilie pe vîrful unui cuţit.
Mod de preparare:
Orezul se spală, se fierbe în apa sărată ca să fie sfărîmicios. Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, se taie bucăţi 2x2 cm. Se prăjeşte în ½ de porţie de unt pînă se face moale. Stafidele se opăresc. Se amestecă orezul, bostanul, stafidele, untul şi vanilina şi se încălzesc.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1898
- Populația:
- 494 locuitori
Elizavetovca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Elizavetovca şi Boroseni. Satul Elizavetovca este situat la o distanţă de 12 km de oraşul Donduşeni şi la 251 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 494 oameni. Satul Elizavetovca a fost atestat documentar la 8 august 1898.