13 decembrie 2010, 13:56 views 17734

Colțunași cu brînză de vaci

Ingrediente:

•    1½ pahar făină de grîu,
•    ½ pahar apă,
•    1 ou,
•    4 linguri smîntînă,
•    2 căţei de usturoi (la dorinţă),
•    sare,
•    1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.

Pentru umplutură:
•    3 pahare de brînză nesărată dată prin răzătoare,
•    2 ouă,
•    sare (la dorinţă),
•    1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
 
Mod de preparare:

Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă apa şi oul, se pune sarea, se frămîntă un aluat tare şi se lasă pentru 30 minute. Se întinde o foaie de 1,5 mm grosime. Se taie pătrăţele foile, în fiecare pătrăţel se pune umplutură, iar marginile se lipesc. În apă fierbîndă cu puţină sare, se pun colţunaşii şi se fierb pînă sînt gata. Colţunaşii se servesc presăraţi cu usturoi pisat (la dorinţă), se ung cu smîntînă şi se garnisesc cu verdeaţă.

Prepararea umpluturii: Se amestecă bine brînza dată prin răzătoare, ouăle crude, sarea (la dorință) şi verdeaţa tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1602
Populația:
11104 locuitori

Rîşcani este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rîşcani. Amplasat  în partea de nord-vest a republicii, pe rîuleţul Copăceanca, oraşul este situat la o distanţă de 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 11104 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii datează din anul 1602, cînd o parte a Rîşcanilor de azi, Nagoreni, este întărită lui Vlaicu Vătah şi rudelor sale.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.