Fitofag înăbuşit cu vin
Ingrediente:
- 1 kg peşte,
- 5-6 cepe,
- 4-5 ciuperci,
- 4-5 linguri ulei,
- 3-4 roşii,
- ¾ pahar vin alb sec,
- 1 lingură pesmeţi fărîmiţaţi,
- 2 linguri verdeaţă tăiată,
- sare,
- piper negru măcinat,
- piper boabe,
- foi de dafin.
Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se taie bucăţi, se presară cu sare, piper şi verdeaţă, se stropeşte cu vin şi ulei, apoi se pune la marinat pentru 1-2 ore la rece. Ceapa se taie fidea şi se prăjeşte. Ciupercile se taie bucăţele şi se prăjesc. Roşiile se curăţă de seminţe, de pieliţă şi se taie felii. În ceaun pe rînd se pun straturi o parte de ceapă, ciuperci şi roşii, apoi se pun bucăţile de peşte, care se acoperă din nou cu ceapă, ciuperci şi roşii, se presară cu pesmeţi, se adaugă piper boabe, foi de dafin, se toarnă vinul şi se înăbuşă cu capac la cuptor.
Acest fel de mîncare poate fi servit atît rece, cît şi cald.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1925
- Populația:
- 50 locuitori
Lîsaia Gora este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Lîsaia Gora alcătuia 50 de oameni în anul 2012. Satul Lîsaia Gora a fost înființat în anul 1925.