18 octombrie 2010, 11:19 views 17510

Carne bătută (bătuţele) de viţel cu legume în vin

Ingrediente:

  • 600 g file de viţel,
  • 2-3 cepe,
  • 4 roşii,
  • ½ pahar vin alb sec,
  • 4 linguri ulei,
  • 2/3 pahar caşcaval dat prin răzătoare,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Pentru garnitură:

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi (1 la o porţie) cu grosimea 2-3 cm şi se bate. Se presară cu sare şi piper se prăjeşte, se lasă la cald. În tigaia în care s-a prăjit carnea se prăjeşte ceapa tăiată semiinele şi roşiile curăţate de seminţe, de pieliţă şi tăiate cubuleţe. Sarea, piperul, usturoiul pisat şi vinul se adaugă la urmă şi se înăbuşă puţin. În ceaun se pune carnea, deasupra se toarnă sosul de legume şi vinul, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă 10-15 minute. Cînd este gata, carnea se pune în farfurii. Caşcavalul se amesteca imediat cu sos, ca să se topească. Sosul se toarnă peste carne.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1628
Populația:
1509 locuitori

Schineni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Schineni și Schinenii Noi. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1509 oameni. Satul Schineni a fost menționat documentar în anul 1628.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.