18 octombrie 2010, 11:46 views 20005

"Brisole" moldoveneşti

Ingrediente:

  • 600 g file de vită,
  • 2 linguri ulei sau untură de porc,
  • 5-6 căţei de usturoi,
  • ½ linguri ulei,
  • 1 lingură vin alb sec,
  • 1 linguriţă făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

La usturoiul pisat cu sare se adaugă piperul negru, uleiul, vinul, verdeaţa şi se amestecă. Cu acest amestec se ung feliile bătute de carne, din care apoi se formează rulade, se trec prin faină, se prind cu scobitori. Brisolele se prăjesc în untură sau în ulei, periodic turnîndu-se deasupra lor din zeama pe care o lasă carnea, apoi se dau la cuptor. Înainte de a se servi, scobitorile se scot, se toarnă zeama lăsată de carne, se ornează cu legume proaspete se  presără cu verdeaţă.

Ca garnitură se recomandă cartofi prăjiţi sau tăiţeii de casă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
1015 locuitori

Păuleşti este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Păuleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Călărași și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1015 oameni. Satul Păulești a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.