Iahnie ca la bulgari
Ingrediente:
• 2 kg de carne de oaie (dinapoi),
• ½ de pahar de grăsime de porc topită,
• 3-4 linguri de ulei vegetal,
• 5-6 cepe,
• 2 linguri de paprica,
• 1 ardei,
• sare,
• crenguţă de cimbrişor.
Mod de preparare:
Carnea de oaie spălată şi curăţată, tăiaţi-o bucăţi mari, prăjiţi-o în ceaun în grăsime proaspătă de porc. Separat prăjiţi ceapa semiinele în ulei vegetal. În ceapa gata adăugaţi paprica şi ardeiul tăiat pai. Adăugaţi legumele în carnea rumenită, turnaţi apa sau bulionul astfel, ca ea să acopere produsele, adăugaţi sare şi crenguţa de cimbrişor. Lăsaţi să fiarbă înăbuşit la foc domol pînă este gata. Înainte să o serviţi scoateţi crenguţa de cimbrişor.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XX
- Populația:
- 8 locuitori
Ghizdita este loc.st.c.f. din comuna Fîntînița, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 8 oameni. Loc.st.c.f. Ghizdita a fost înființată la începutul secolului XX.