19 octombrie 2010, 10:35 views 20519

Vinete cu umplutură de carne de pui

Ingrediente:

  • 200 g file de pui,
  • 2 vinete de mărime medie,
  • 3 linguri maioneză,
  • 2 căţei de usturoi,
  • 2 linguri caşcaval ras,
  • 1 linguriţă făină,
  • 2 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se fierbe fileul de pui. Vinetele se curăţă de peduncul şi se taie în două de-a lungul. Cu o lingură se scoate o parte din pulpă. Pulpa tocată se prăjeşte în ulei, se adaugă carnea de pui, se încălzește, se adaugă 1 lingură cașcaval ras, usturoiul, 1,5 lingură  maioneză, se amestecă, se umplu vinetele cu masa obţinută şi se dă la cuptor pentru 15 minute la 150 de grade. Restul caşcavalului, maionezei, făina se amestecă, se ung vinetele, şi se mai ţin la cuptor 3-5 minute la 170 grade pînă se obţine o crustă rumenă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1836
Populația:
305 locuitori

Briceva este un sat din cadrul comunei Tîrnova, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dondușeni și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Briceva a fost menționat documentar în anul 1836.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.