Costiţă de porc la grătar
Ingrediente:
• 1 kg de costiţe de porc cu carne pe ele,
• 1 l de bere,
• 1 linguriţă de paprica,
• 1 linguriţă de muştar uscat,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Înlăturaţi grăsimea în plus de pe costiţe, tăiaţi-le bucăţi pentru porţii, presăraţi cu sare şi piper, amestecaţi, turnaţi deasupra bere şi lăsaţi să se marineze timp de 3-6 ore. Coaceţi-le pe grătarul încins, uns cu ulei vegetal.
A se servi cu legume de sezon, murături, mujdei sau adjica.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1730
- Populația:
- 792 locuitori
Hîrbovăț este un sat din comuna Onișcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Hîrbovăț a fost menționat documentar în anul 1730.