File de porc la grătar
Ingrediente:
• 2-4 buc. de muşchi de porc,
• 2-3 linguri de ulei vegetal,
• 4 linguri de vin de masă,
• 4-5 căţei de usturoi,
• 100 g de slănină afumată,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
În carnea spălată, curăţată de tendoane şi pelicule se fac incizii de-a lungul fibrelor muşchiului şi puneţi în ele căţei de usturoi. Dacă carnea nu este grasă, puneţi în locurile inciziilor slănină afumată, tăiată ca tăieţeii. Stropiţi muşchiul cu vin, ulei vegetal, sare, piper, lăsaţi să se marineze 30-50 de minute. Muşchiul marinat puneţi-l pe ace de frigărui şi prăjiţi-l pe reţeaua încinsă unsă cu slănină. Întoarceţi periodic carnea, ca să se prăjească uniform.
Mujdeiul se serveşte separat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1805
- Populația:
- 896 locuitori
Topala este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Topala este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Cimișlia și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 896 de oameni. Satul Topala a fost menționat documentar în anul 1805.