15 martie 2011, 11:46 views 19295

Pîine din diferite feluri de făină „Basarabia”

Ingrediente:

•    2 pahare de făină de grîu,
•    1 pahar de făină de porumb,
•    0,5  pahar de seminţe de floarea-soarelui curăţate,
•    1,5pahar de apă,
•    50 g de drojdii,
•    0,5linguri de zahăr,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    3 linguriţe de sare.

Mod de preparare:

Dizolvăm drojdiile în apă caldă cu sare şi zahăr. Adăugăm făina cernută de grîu şi porumb, adăugăm seminţele şi frămîntăm aluatul. Aluatul trebuie să fie elastic, dar nu moale. Îl lăsăm să se odihnească sub o pînză la loc cald timp de 1-1,5 oră, îl mai adunăm apoi. Îl lăsăm să se odihnească 30-45 minute. Mai frămîntăm aluatul uns cu ulei vegetal, îl împărţim în 3 părţi egale, împletim în trei viţe şi îl punem în forma pentru copt pîine, unsă în prealabil cu ulei vegetal. Lăsăm să crească şi o dăm în cuptorul încins pînă la 200-210 grade timp de 45-50 minute. Pîinea este gata, cînd pe beţişor nu rămîn urme de aluat. Ungem pîinea cu ulei vegetal, o învelim într-o pînză densă ca să i se înmoiae coaja.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
794 locuitori

Isăicani este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Nisporeni și la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 794 de oameni. Satul Isăicani a fost menționat documentar în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.