08 octombrie 2010, 16:04 views 45597

Peşte copt cu legume şi mirodenii

Ingrediente:

•    2 peşti proaspeţi de mărime mijlocie,
•    2-3 linguri de ulei,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    1 morcov,
•    2 cepe,
•    100 g burtă afumată de porc (opţional),
•    4-5 căţei de usturoi,
•    1 foaie de dafin,
•    sare,
•    piper negru şi cuişoare englezeşti boabe.

Mod de preparare:

Rădăcina de pătrunjel, usturoiul şi roşiile se taie felii, ceapa – inele. Pe ambele părţi ale peştilor, curăţaţi de solzi şi măruntaie, faceţi câteva tăieturi pe diagonală. În aceste tăieturi puneţi felii de legume, de slănină, usturoi, piper, foi de dafin, crenguţe de mărar şi pătrunjel. Peştii se sărează, se pun pe tavă (la dorinţă se adaugă rondele de praz şi morcov), se stropesc cu ulei şi se dau la cuptor. Din cînd în cînd se stropesc cu sucul pe care-l lasă peştii. Peştele se serveşte cald sau rece, presărat cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1
tel: (022) 43-70-50

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1569 locuitori

Cupcui este un sat şi comună din raionul Leova. Cupcui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1569 de oameni. Satul Cupcui a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.