08 octombrie 2010, 16:36 views 44201

Ruladă din carne de porc cu caise uscate

Ingrediente:

  • piept de porc (file) 500-600 g,
  • 8-10 caise proaspete (10-12 caise uscate),
  • 20 g gelatina cu granule mici,
  • sare,
  • piper negru măcinat

Pentru bulion:

  • 1 morcov,
  • 1 ceapă,
  • 1 rădăcină de pătrunjel (ţelină),
  • sare.

Mod de preparare:

Pieptul se curăţă de membrane, se taie în două straturi, însă nu până la capăt, astfel că să se desfacă în formă de carte, se bate printr-o peliculă alimentară până la dimensiunea de 0,5 cm, se sărează, se piperează, se presară cu gelatină. Caisele proaspete se curăţă de sâmburi (cele uscate se spală), se taie în jumătăţi. Caisele se pun pe o margine de carne, apoi carnea se rulează, se leagă cu o sfoară şi se fierbe într-o cantitate mică de bulion. După ce rulada este gata, se lasă să se răcească sub greutate.  

Înainte de a se servi, se îndepărtează sfoara, rulada se taie felii. Se serveşte cu legume proaspete sau  cu fructe marinate.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1735
Populația:
3108 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Gherşunovca, Buschi și Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Vărăncău alcătuia 3108 de locuitori în anul 1997. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1735.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.