21 ianuarie 2011, 16:34 views 43888

Raţă coaptă în bostan

Ingrediente:

•    1 raţă (de circa 2 kg),
•    1 bostan oval (3-3,5 kg),
•    1 kg de mere,
•    ½ de pahar de ulei vegetal,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin,
•    1 gutuie,
•    1 lămîie (la dorinţă).

Mod de preparare:

Raţa pregătită se taie bucăţi mari (8-10 bucăţi), se sară, se piperează, se prăjeşte în ulei încins pînă se rumeneşte bine. Bostanul se spală, se taie capacul, se curăţă de seminţe, se înlătură o parte din pulpă astfel ca să rămînă destul loc pentru ingrediente.

Curăţaţi merele de seminţe şi cotor, gutuia de coji şi de cotor, tăiaţi lămîia felii.
Puneţi raţa în bostan, împreună cu fructele. Acoperiţi bostanul cu capacul şi daţi-l la cuptor la temperatura de 160 de grade pentru 1,5-2 ore pînă e gata (se verifică dacă e gata raţa).

Se serveşte în bostan, care se foloseşte şi ca garnitură la carnea de raţa.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1700
Populația:
2167 locuitori

Heciul Nou este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Trifănești și Heciul Nou. Satul Heciul Nou se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2167 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1700.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.