Pască cu brînză de vaci
Ingrediente:
- aluatul se prepară după reţetă „Pîine obişnuită presărată”,
- 150 g brînză de vaci,
- 1 ou,
- sare,
- 1 ou pentru ungere.
Mod de preparare:
Brînza se amestecă cu sare şi ouă. Aluatul se împarte în 2 părţi inegale–60 şi 40%. Partea mai mare, după ce i s-a dat formă sferică, se întinde, stratul rotund obţinut se pune într-o formă sau tavă pentru pîine cu borduri înalte, unsă cu ulei. Restul aluatului se împarte în două, se formează 2 torsade. O torsadă se plasează circular lîngă bordură. Cealaltă se împarte în 2 părţi, una dintre care se mai împarte în două. Cele trei torsade obţinute se plasează pe pască în formă de cruce. Brînza amestecată cu sare şi ouă se pune în cele patru compartimente obţinute. Pasca se unge cu ou bătut, se coace la temperatura de 180 de grade timp de 35-40 minute. Gradul de pregătire al produsului se determină cu ajutorul beţişorului de lemn – la străpungere pe el nu trebuie să rămînă aluat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1835
- Populația:
- 1199 locuitori
Pleşeni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tătărăşeni, Hănăseni şi Pleşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de locuitori. Satul Pleșeni a fost menționat documentar în anul 1835.