12 octombrie 2010, 16:03 views 32372

Iahnie de fasole cu sos de roşii

Ingrediente: 

  • 2 pahare de fasole albă,
  • 2-3 cepe,
  • 2 linguri de ulei (sau 100 g slănină),
  • 2-3 roşii (sau 1 lingură de pastă),
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Fasolea se alege şi se spală în cîteva ape. Se pune la muiat în apă rece pentru cîteva ore (de la 3 până la 8). Apoi se pune la foc şi se fierbe până este gata. Ceapa se taie cubuleţe mici şi se rumeneşte. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare. Fasolea se amestecă cu ceapa prăjită, sosul de ro­şii se toarnă deasupra. Se adaugă sare, piper şi se înăbuşă. La urmă se adaugă verdeaţa şi usturoiul pisat. Fasolea nu trebuie să fie fiartă prea tare. Dacă s-a folosit ulei, fasolea se ser­veşte rece, iar dacă ceapa s-a prăjit cu slănină, atunci se serveşte fierbinte.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1986
Populația:
334 locuitori

Prioziornoe este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 103 km de Chișinău. Populaţia satului Prioziornoe alcătuia 334 de oameni în anul 2000. Satul Prioziornoe a fost înființat în anul 1986.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.