Dovleac cu orez şi stafide
Ingrediente:
- 1 ceaşca de orez,
- 0,5 kg de orez,
- 100 g de dovleac,
- 150 g unt,
- 2 linguri de zahăr,
- vanilie pe vîrful unui cuţit.
Mod de preparare:
Orezul se spală, se fierbe în apa sărată ca să fie sfărîmicios. Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, se taie bucăţi 2x2 cm. Se prăjeşte în ½ de porţie de unt pînă se face moale. Stafidele se opăresc. Se amestecă orezul, bostanul, stafidele, untul şi vanilina şi se încălzesc.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1837
- Populația:
- 1122 locuitori
Slobozia-Chişcăreni este un sat din cadrul comunei Chişcăreni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la 19 km de orașul Sîngerei și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1122 de oameni. Satul Slobozia-Chişcăreni a fost menționat documentar în anul 1837.