21 octombrie 2010, 10:41 views 19684

Piept de porc ca la moldoveni

Ingrediente:

  • 600 g piept de porc,
  • 3 cepe,
  • 2 linguri ulei sau untură,
  • 1 lingură muştar,
  • 2 căţei de usturoi,
  • 1 păhar de smîntînă nu prea grasă,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Oasele se înlătură, carnea se taie bucăţi, se bate, bucăţilor li se dă o formă ovală, se presară cu sare şi piper, se ung cu muştar, se presară cu verdeaţă şi usturoi pisat. În centrul fiecărei bucăţi se pune ceapă prăjită, se răsuceşte, marginile se prind cu o scobitoare. Ruladele se trec prin făină şi se prăjesc sub greutate pe 2 părţi. Carnea prăjită se pune în ceaun, se acoperă cu smîntînă şi se înăbuşă la foc slab 10-15 minute. Înainte de a se servi, scobitorile se scot. Pe carne se toarnă sosul în care s-a înăbuşit.


Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1107 locuitori

Bursuceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţle Slobozia-Măgura și Bursuceni. Localitatea este situată în valea rîului Ciulucul Mic, la o distanţă de 37 km de oraşul Sîngerei şi la 88 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1107 oameni. Satul Bursuceni a fost menționat documentar în anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.