21 octombrie 2010, 11:04 views 20072

Zraze „Nistru”

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc (pulpă sau piept),
  • 3 linguri untură,
  • 2 linguri unt,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • 1 ceapă,
  • 1 lingură untură,
  • 1 ou,
  • 2 linguri frişca,
  • 1 lingură caşcaval mărunţit,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură pătrunjel verde tăiat mărunt.

Mod de preparare:

Carnea se taie cîte 2 bucăţi la o porţie se bate pînă la grosimea de 0,5 cm, se presară cu sare şi piper. În centrul fiecărei bucăţi se pune umplutura, se răsucesc cîrnăciorii şi se prăjesc pe toate părţile în untură călită, apoi se dau la cuptor pentru 4-5 minute. 

Prepararea umpluturii: Ouăle se bat cu frişcă, se sărează, se dau la cuptor. Omleta se taie fidea, se adaugă caşcaval, pătrunjel, ceapă prăjită, se pipărează şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
898 locuitori

Botnăreşti este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Salcia și Botnărești. Satul Botnărești este situat la o distanță de 11 km de orașul Anenii Noi, la 3 km de staţia calea ferată Socoleni și la 21 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 898 de oameni. Pentru prima dată satul a fost menționat documentar în anul 1598, cu numele Butnărești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.