Zraze de Chişinău
Ingrediente:
- 600 g carne de porc,
- 2 linguri untură de porc,
- 1 lingură unt,
- 1 lingură făină de grîu,
- 1 ou,
- sare,
- piper negru măcinat,
- foi de salată verde.
Pentru umplutură:
- 1 ou,
- 1 ceapă,
- 3-5 ciuperci shampignons,
- 1 lingură unt,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguriţe verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Carnea se taie de-a curmezişul fibrelor cîte 2 bucăţi pentru o porţie, se bate, se presară cu sare şi piper. În centrul fiecărei bucăţi se pune umplutura, se rulează cîrnăciorii. Zrazele se trec prin faină, se înmoaie în ou şi se prăjesc în untură pe 2 părţi. Se dau la cuptor pînă sunt gata.
Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb, se taie mărunt şi se prăjesc. Se adaugă ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, verdeaţa tăiată, untul moale, sarea, piperul şi se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1867
- Populația:
- 2781 locuitori
Corneşti este un oraş în raionul Ungheni, Republica Moldova. Amplasat în partea centrală a republicii, în zona Codrilor, oraşul Corneşti este situat la o distanţă de 80 km de Chișinău. Conform datelor anului 2003, populaţia oraşului constituia 2781 locuitori. Localitatea a fost înfiinţată în anul 1867, odată cu construcţia căii ferate Chișinău-Ungheni.