21 octombrie 2010, 11:33 views 33170

Carne de porc cu prune uscate

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc,
  • 1 păhar prune uscate,
  • 2 cepe,
  • 3 linguri ulei,
  • 2-3 linguri vin sec,
  • 1½ linguri pastă de roşii,
  • 1½ linguri făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 pahar orez.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţele, se sărează, se pipărează şi se prăjeşte cu ceapa tăiată mărunt. Prunele se spală, se înlătură sîmburii, se înăbuşă puţin cu vin. Carnea se amestecă cu prunele şi lichidul în care s-au înăbuşit, se adaugă pasta de roşii prăjită, faina prăjită şi diluată cu bulion, sare şi se înăbuşă pînă este gata. 

Servirea: Într-o farfurie se pune grămăjoară orez fiert, deasupra se pune carnea cu prune, apoi se toarnă sosul în care s-a înăbuşit carnea.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chisinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
1547 locuitori

Caterinovca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Sadchi și Caterinovca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 129 km de Chișinău. Populaţia satului Caterinovca alcătuia 1547 de oameni în anul 2012. Satul Caterinovca a fost menționat documentar în anul 1795.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.