21 octombrie 2010, 14:58 views 19363

Rulade cu carne de porc în foi de varză

Ingrediente:

  • 800 g de ceafă de porc,
  • 10-12 ciuperci shampignons,
  • ½ căpăţînă varză murată,
  • 1 pelicula de grăsime,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 3 linguri de ulei vegetal.

Mod de preparare:

Carnea se taie în patru bucăţi, se bate, se sărează şi se piperează. Ciupercile spălate şi curăţite se taie felii, se prăjesc în ulei. Pe fiecare bucată de carne se pun ciupercile prăjite, se rulează şi se înfăşoară în frunza de varză şi pelicula de grăsime.  Se prăjeşte în ulei pînă la rumenire şi se dă la cuptor cu capac în acelaşi vas, în care s-a prăjit, pînă ce este gata.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
2877 locuitori

Mărăndeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Mărăndeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2877 de oameni. Satul Mărăndeni a fost menționat documentar în anul 1847.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.