31 august 2011, 12:55 Realitatea moldovenească views 5157
31 august 2011, 12:55 Realitatea moldovenească views 5157

Moldova va fi vizitată de un expert al ONU pe problemele religiei

Moldova va fi vizitată în premieră de un expert al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în domeniul drepturilor omului axat pe libertatea religiei. Heiner Bielefeldt, va vizita Republica Moldova în perioada dintre 1 şi 8 septembrie curent, la iniţiativa Guvernului RM. Agenda misiunii include întîlniri la Chișinău, Orhei, Bălţi şi Tiraspol, unde Raportorul ONU va avea întrevederi cu oficialităţi şi autorităţi locale, responsabile pentru probleme de religie sau credinţă. Vizita va mai include întîlniri cu reprezentanţi ai comunităţilor sau confesiunilor religioase, organizaţii ale societăţii civile şi agenţii ONU.

„Voi identifica orice obstacol existent sau emergent, care împiedică dreptul la libertatea religiei sau credinţei în Republica Moldova şi voi prezenta recomandări privind căile şi mijloacele de depăşire ale acestora”, a spus Bielefeldt, citat de PNUD Moldova. Conform mandatului Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, Raportorul Special trebuie să promoveze adoptarea măsurilor la nivel naţional, regional şi internaţional pentru asigurarea protecţiei dreptului la libertatea religiei sau a credinţei.

La data de 8 septembrie, Heiner Bielefeldt va ţine o conferinţă de presă la Chișinău, în cadrul căreia va informa despre constatările sale preliminare. Concluziile şi recomandările finale, vor fi prezentate însă de către raportor Consiliului ONU pentru Drepturile Omului în luna martie a anului viitor.

Heiner Bielefeldt şi-a asumat mandatul la 1 august 2010. În calitate de Raportor Special pentru libertatea religiei sau credinţei, el activează independent de orice Guvern şi acţionează individual. Este profesor în drepturile omului şi politica drepturilor omului la Universitatea Erlangen-Nürnberg. În perioada 2003 - 2009, a fost Director al Instituţiei Naţionale pentru Drepturile Omului din Germania.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1962
Populația:
18 locuitori

Pavlovca este un sat din cadrul comunei Larga, raionul Briceni, situat la 48.378927 latitudine nordică şi 26.875751 longitudine estică. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 18 oameni. Satul Pavlovca este cunoscut pentru parcul care a fost fondat în anii 1900-1908 pe moșia boierilor Crupenschi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.