Зырнешть (Zîrneşti) – село и административный центр одноименной коммуны района Кахул. В состав коммуны входят населенные пункты Зырнешть, Пайку и Третешть. Село расположено на расстоянии 14 км от города Кахул и 152 км от муниципия Кишинев. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 1908 человек. Первое документальное упоминание о селе Зырнешть датировано 1494 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1741 andrei 21 июля 2011 | 22:14 mersi pt comentarii, mai baga maii baga...confirmi exact ce scriu eu...balacareala, mishto, bashkalie, ironie ieftina.
baietii, sunteti sigur ca nu e meci in seara asta?...hai, luati-va cate o punga de seminte si mergeti pe stadion, si cand va intooarceti mai dati din voi niste dume d-astea mishto...
-
#1742 CalinRomania 21 июля 2011 | 22:09 Mai SPQR ,de nu scot eu o istorie a Transilvaniei de sta matu in coada !!! :))))) Sa vezi tu daca ne mai pacaleste careva ca suntem romani !!! Si.....te rog ceva SPQR........nu mai vorbi in limba mea transilvaneana ci vorbeste in limba ta ...olteneasca !!!
-
#1743 CalinRomania 21 июля 2011 | 22:07 Читать далее -
#1744 CalinRomania 21 июля 2011 | 21:58 Bai SPQR,dar de ce vorbesti tu....limba transilvaneana ???? Nu iti este rusine ??? Noi transilvanenii am fost asupriti de Bucuresti !!! Auzi ce nesimtire ! Sa ne numeasca pe noi transilvanenii.......auzi tu -Romani ??? De unde au scos-o si pe asta ??? Noi am fost si suntem transilvaneni !!! Mi asa ciuda ca oamenii de cultura din Transilvania se numeau Romani !!! Tradatorii !!! Ne-au numit pe noi transilvanenii drept romani !!! Rusine sa le fie.
Ne-au anexat la 1918 fara nici un referendum !!! Sper sa nu afirmi SPQR ca ai ceva in comun cu mine. Doamne fereste ! Tu esti oltean eu transilvanean ! Se vede de la o posta diferenta dintre noi ! Iar daca oltenii ii recunosti ca au o stea in frunte,ei bine,noi transilvanenii ,ca sa nu ramanem mai prejos avem....doua stele in frunte !!!
-
#1745 andrei 21 июля 2011 | 19:41 #585Spqr, poporul moldovenesc sustine autonomia olteniei...viitoarea capitala, megalopolisul Craiova (300.000 si ceva de locuitori) este un orash minunat, pashnic, plin de oameni iubitori. Aveti toate sansele sa deveniti urmatoarea Kosova. Asa, intre noi fie vorba, cred ca aveti multe in comun cu albanezii kosovari...de la culoarea pielii pana la...caracter...
hai cu prazu'
-
#1746 andrei 21 июля 2011 | 19:34 Читать далее -
#1747 SPQR 21 июля 2011 | 19:20 Читать далее -
#1748 lvl100 21 июля 2011 | 18:44 Читать далее -
#1749 andrei 21 июля 2011 | 16:04 incerci subtil sa manipulezi, dar nu-ti merge
oltenia ta, regiune veche a valahiei s-a unit si ea cu moldova de vest in 1859,,,asa ca din pacate nu prea ai ce obiecta.
Mah ai dracu romanii, vreti r.moldova, vreti din ucraina, vreti si din bulgaria si din serbia...da nu va mai ajunge?
faci aceleasi mistouri ieftine, a la lvl100, dar pana la urma tot un fasss spui...adica nimic concret. Katerinka, bashcalia, mishtoul, bazarismul...asta va caracterizeaza
-
#1750 SPQR 21 июля 2011 | 13:49 Читать далее -
#1751 andrei 21 июля 2011 | 0:24 Читать далее -
#1752 razesu 20 июля 2011 | 23:13 Am o curizitate ,nu mai bine spus doua...si as vrea daca se poate un raspuns sincer din partea interlocutorilor diN RM
-care sint resorturile acestei uri endemice a moldovenilor fata de romani? de ce m-ati uri pe mine care sint roman moldovean?...
-de ce simtiti intotdeauna nevoia sa justificati actiunile vechilor stapini?de ce un rus iti este mai apropiat decit mine?....totusi stramosii nostri au fost compatrioti timp de 500 de ani....si avind in vedere acest lucru, de ce a-ti crede ca eu un roman moldovean as dori raul dumneavoastra?
-
#1753 razesu 20 июля 2011 | 22:58 Читать далее -
#1754 razesu 20 июля 2011 | 22:50 promoldova:
2452 mii de oameni
promoldova:
57968 de oameni
promoldova:
100000 de mii de oameni
--am o curiozitate ,de unde aveti aceste cifre? exista studii facute..daca da, va rog sa imi d-ati si mie un link...va multumesc.... -
#1755 promoldova 20 июля 2011 | 22:41 - Chiar daca sovietiicii au deportat un sfert de populatie moloveneasca in Siberia.
Populatia Moldovei in 1939 era 2452 mii de oameni. Anii 1941-1949 au fost deportati 57968 de oameni.
Cu mult mai tragice au fost evenementele in timpul ocupatiei romine. Ati uitat ce a facut eroul unora din Rominia Antonescu pe meleagurile moldovnesti, 100000 de mii de oameni nimiciti de diferite nationalitati si voi inca ceva spuneti de rusi.
-
#1756 burlakul 20 июля 2011 | 21:54 andrei: nu te-ai saturat sa ne arati ca esti plin doar de mishtouri ieftine si...cam atat.El cu asta se simte important!:)))El e asa plin de informatie ca deja nu mai incape nici o picatura...;)Daca ar mai si intelege informatia ce o detine ar fi un om si de folos.Da asa datii pace sa faca ce poate mai bine...
-
#1757 andrei 20 июля 2011 | 21:43 Читать далее -
#1758 andrei 20 июля 2011 | 21:41 Читать далее -
#1759 razesu 20 июля 2011 | 20:40 burlakul:
Observa influienta slava dureaza mai mult de 160 ani
--majoritatea cuvintelor din limba engleza sint de origine latina datorate dominatiei normande/franceze, dar asta nu schimba forma germanica a limbii datorate sintaxei germanice... -
#1760 burlakul 20 июля 2011 | 20:32 razesu: --intotdeauna am cautat doar adevarul despre stramosii mei, pentru a le elogia meritele si a nu le repeta greselile....pentru ca pentru mine supravietuirea noastra in acest ocean slav este un adevarat miracol....Exact acest lucru ma pune pe ginduri...Atita contact si influienta straina si parca nici o schimbre si dacii cu 15 % de teritorii ocupate de romani,sau romanizat asa de rapid...Acesta e un miracol si mai mare...Observa influienta slava dureaza mai mult de 160 ani.Mai adauga aici si "arma informationala",ce se poate de folosit acuma si nimic...Da romanii cu ce neu romanizat nu pot intelege.Imblau pe la case cu brosuri sau fceau lectii adaugatoare,platite de Roma,stringeau toti muncitorii de pe cimpuri ii hraneau si-i educau in stil roman?!(miracol)