Ушурей (Uşurei) – село в составе коммуны Рэкэрия района Рышкань. Село расположено на расстоянии 15 км от города Рышкань и 176 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 458 человек. Село Ушурей было основано в 1925 году.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Limba moldoveneasca
buna tuturor!:)aduc in discutie un subiect des discutat in societatea noastra..si anume,cel cu privire la diferenta dintre limba romana si cea moldoveneasca..este vorba doar despre tara in care traim? adica..credeti ca ar suna ciudat daca am trai in moldova si am vorbi limba romana? ca sincer,eu nu vad nicio diferenta.bineinteles,exista regionalisme..influente etc. etc. alte state care,de exemplu,au ca limba oficiala engleza sau franceza(si acuma nu ma refer,bineinteles,la Anglia si la Franta:D:) si care sunt state independente(ex:foste colonii)..ar trebui oare si ele sa-si schimbe denumirea limbei,chiar daca acestea raman in continuare engleza si franceza? nu sunteti de parerea ca suntem prea orgoliosi si prea mandri? |
|
-
#41 nataliabradudombrovschi 24 октября 2012 | 22:12 #183dak sincer as alege bordeiul meu din Moldova decit un castel strain din Romania
-
#42 sus 23 октября 2012 | 17:05 #193CalinRomania
"Draga Natalia..........Nici belgienii si nici elvetienii nu poti sa spui ca au fost "colonizati" de catre francezi..........Cu toate acestea....au ca limba (si) limba franceza !
Austriecii si din nou ,elvetienii nu sunt foste colonii ale Germaniei.....si cu toate acestea au ca limba oficiala (si ) limba germana........................................................................."Caline tu vorbesti in asa fel de parca limba care se vorbea in Moldova nici o data nu se numea Limba Moldoveneasca,estes floare la ureche....noi moldoveni doar numai din acest motiv si aparam numele limbii noastre.... :)))))))))oare care alt motiv am inventa noi ca sa nu numim limba ce o vorbim romina...titluri Caline despre limba noastra...noi nu negam alte fapte daca tu observi,dar in schimb ne tinem scai:)))))))))) de denumirea care o purta tara in trecut... -
#43 sus 23 октября 2012 | 16:24 Читать далее -
#44 CalinRomania 22 октября 2012 | 23:34 Читать далее -
#45 CalinRomania 22 октября 2012 | 23:24 #181 Draga Natalia......."
categoric nu sunt deacord cu acest subiect. cei care au limba oficiala engleza sau franceza au fost colonizati de englezi sau francezi, da noi n-am fost colonizati de romani ca sa primim limba oficiala romana. iar satele supuse e treaba lor ce limba primesc ca oficiala, noi insa avem un STEFAN care a vorbit "grai MOLDOVENESC" si ne-a proslavit neamul si limba. Asa ca nu ne incurcati cu Moldova de peste Prut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Noi am fost lasati in voia sortii si avem tot dreptul sa ne alegem aceasta soarta! -
#46 CalinRomania 22 октября 2012 | 23:23 #190 Nu pot sa spun decat ca esti o mare figura ! :))))))
"Eu tot nu pricep cum de nu iti dai seama ca basarabenii nu pot fi moldoveni si moldovenii nu pot fi romani! E ca la matematica daca mai tii minte cu tranzitivitatea. "
.....:)))))))))))))))))))))))))))))))
-
#47 CalinRomania 22 октября 2012 | 23:22 #179 Draga Basarabene....."
"Oricum sper ca ai inteles ca apelativul pe care cetatenii romani vi-l dau -de "basarabean" nu are scopul sa va jigneasca ci doar pentru a face tocmai aceasta diferenta intre moldovenii din Romania si voi."Basarabenii draga Caline nu-s Moldoveni! Asta e sigur! Nu vorbim aceiasi limba si nu avem stramosi comuni! citeste si tu si documenteazate: http://infomedia.e-4com.info/?s=patriotii+basarabieiEu tot nu pricep cum de nu iti dai seama ca basarabenii nu pot fi moldoveni si moldovenii nu pot fi romani! E ca la matematica daca mai tii minte cu tranzitivitatea.Tu te chinui sa demonstrezi ca Romanii sunt Romani si vorbesc Romaneste, su jos stanga dreapta se chinuie sa te convinga ca esti bulgar ! :))))" -
#48 CalinRomania 22 октября 2012 | 23:18 Читать далее -
#49 CalinRomania 22 октября 2012 | 23:06 Читать далее -
#50 CalinRomania 22 октября 2012 | 22:56 Читать далее -
#51 CalinRomania 22 октября 2012 | 22:52 Читать далее -
#52 CalinRomania 22 октября 2012 | 22:42 Читать далее -
#53 CalinRomania 22 октября 2012 | 22:01 #177 Draga sus.......":))))O! o! o! o! Caline!,asta indeobste ma face sa mor de ris....ai vostri urascrusia (este prostesc fiind ca datorita rusiei si exista rominia de azi:))),pi urma mai esti un proverb:"..nemultumitorului i se e daru..."),moldaovenii s-o spariet ca rusia cum luase partea de est asa si va "expropria" toata Moldova...si cum se primeste ca rusii numesc partea de est basarabia si rominii in persoana pastreaza numele dat de rusi,noi nici o data n-am fost basarabia si iarasi rominii isi fac de cap:)))),ei asa se ghindesc ca nustiu ce sinteti voi creati de stalin bla, bla ,bla chintec popular rominesc:))))...pi mine personal ma face cum am spus sa rid:)...si pe urma:)))) de ce se face diferenta dintre moldoveni de la voi si noi?:)))))...ei sint mai prosti ca noi:))))...noi sintem liberi ,ei in schimb sint mincati de saracia nu moldoveneasca ci romineasca:)))))...."
-
#54 sus 22 октября 2012 | 7:03 #182SuntBasarabean
"Natalia, 99% corect si te sustin! Problema e ca Stefan nu prea avea capitala nici la Balti si nici la Chisinau"Atunci n-ave de chit sa cadoneze rest teritoriul el doar nu traia in Chisinau s'au Balti...urmaresteti ghindu!..." Si sigur nu amesteca moldoveneasca cu ruseasca! "... :)))))))))))la sigur nu,dar de ce sa amestice rusa de astazi:)))))...inca nu era:)))rusa...."Cat despre lasati in voia sortii .. de cine ? "...de accord:)))) noi trebue singuri sa ne lasam in pace:)))..."Si 3) Daca ai fi pusa sa alegi intre a sta cu parintii tai intr-un bordei sau separata intr-un castel ce ai alege?"Ceia ce este convinabil la moment si in viitor:))))....eu in schimb as alege amindoua variante+inca vreo 3 s'au4 variante....asa!:)))))),...ca sa fie:)))))))))))) .....macar pentru colectie:)))))Ma scuzi ca intervin farasa fiu invitat:))))))))))))))... -
#55 SuntBasarabean 22 октября 2012 | 0:44 Natalia, 99% corect si te sustin! Problema e ca Stefan nu prea avea capitala nici la Balti si nici la Chisinau. Si sigur nu amesteca moldoveneasca cu ruseasca! Cat despre lasati in voia sortii .. de cine ?Si 3) Daca ai fi pusa sa alegi intre a sta cu parintii tai intr-un bordei sau separata intr-un castel ce ai alege? -
#56 nataliabradudombrovschi 21 октября 2012 | 13:05 categoric nu sunt deacord cu acest subiect. cei care au limba oficiala engleza sau franceza au fost colonizati de englezi sau francezi, da noi n-am fost colonizati de romani ca sa primim limba oficiala romana. iar satele supuse e treaba lor ce limba primesc ca oficiala, noi insa avem un STEFAN care a vorbit "grai MOLDOVENESC" si ne-a proslavit neamul si limba. Asa ca nu ne incurcati cu Moldova de peste Prut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Noi am fost lasati in voia sortii si avem tot dreptul sa ne alegem aceasta soarta! -
#57 sus 17 октября 2012 | 7:51 #179SuntBasarabean "...su jos stanga dreapta..."....iaca si dovada ca esti romin:)))))))...matimatica,istoria,chimia,fizica e un fleac....RUMINIa!!!...daca vrei sa ei in ris seva,fauo cumva sa fie,ii clar cu tupoi maldavan?:)))...bai di estia ca tini, nu la tema, di felu eu vrau si'i drept....dreptu omului,trebu sa sii si di etia ca tini....amu ti legi di limba romina:))))))))))))))... -
#58 SuntBasarabean 16 октября 2012 | 22:07 "Oricum sper ca ai inteles ca apelativul pe care cetatenii romani vi-l dau -de "basarabean" nu are scopul sa va jigneasca ci doar pentru a face tocmai aceasta diferenta intre moldovenii din Romania si voi." Basarabenii draga Caline nu-s Moldoveni! Asta e sigur! Nu vorbim aceiasi limba si nu avem stramosi comuni! citeste si tu si documenteazate: http://infomedia.e-4com.info/?s=patriotii+basarabieiEu tot nu pricep cum de nu iti dai seama ca basarabenii nu pot fi moldoveni si moldovenii nu pot fi romani! E ca la matematica daca mai tii minte cu tranzitivitatea.Tu te chinui sa demonstrezi ca Romanii sunt Romani si vorbesc Romaneste, su jos stanga dreapta se chinuie sa te convinga ca esti bulgar ! :)))) -
#59 sus 16 октября 2012 | 10:43 Читать далее -
#60 sus 16 октября 2012 | 10:33 Читать далее