08 octombrie 2010, 11:03 views 40824

Vinete tocate

Ingrediente:

  • 2 vinete,
  • 2 roşii, 
  • 1 ceapă,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură mărar și pătrunjel tăiat.

Mod de preparare:

Vinetele se coc la cuptor sau grătar, se curăţă de coajă şi peduncul, sucul se scurge. Mie­zul se mărunţeşte cu un cuţit de lemn, se adaugă ceapa prăjită, roşiile, date prin răzătoare, sarea şi se înăbuşă la foc mic timp de 20-25 minute, apoi se adaugă usturoiul pisat. Se amestecă şi se bat bine. Înainte de a se servi, se presară cu mărar.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
536 locuitori

Romanovca este un sat şi comună din raionul Leova. Romanovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 536 de locuitori. Satul Romanovca a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.