06 january 2023, 13:05 Cuisine views 15574
06 january 2023, 13:05 Cuisine views 15574

REŢETA ZILEI: Dejun ţărănesc

Prima metodă de preparare:

Laptele, faina, ouăle, smîntîna, sarea şi piperul se amestecă şi se bat pînă la obţinerea unei mase omogene. Într-o tigaie călită se pune slănina sau şunca tăiată felii mari, se prăjeşte puţin, apoi se toarnă amestecul şi se coace la cuptor pînă este gata.

Se serveşte cu mămăligă.

A doua metodă de preparare:

Ouăle se bat cu sare şi smîntînă, într-o tigaie cu unt sau cu slănină prăjită se pun roşiile curăţate de seminţe, de pieliţă şi tăiate cubuleţe. Se prăjesc 2-3 minute, apoi se toarnă amestecul şi se dă la cuptor.

Ingrediente:

  • 6-8 ouă,
  • 150 g slănină,
  • ½ pahar smîntînă,
  • ½ lingură făină de grîu,
  • 2 linguri lapte,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 4 roşii,
  • 2 linguri de unt.

Keywords:

bucataria , reteta , alimentatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1636
Populația:
359 locuitori

Chetroşeni este un sat din cadrul comunei Mireşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 359 de oameni. Satul Chetroşeni a fost menționat documentar în anul 1636.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.