26 march 2023, 12:30 Kaleidoscope views 19702
26 march 2023, 12:30 Kaleidoscope views 19702

Cum poți determina dacă o persoană te minte?

În afaceri, politică şi dragoste, ar fi util să ştim cînd ni se spune adevărul şi atunci cînd suntem mințiți. Faptul este că oamenii tind să aibă încredere în ceilalţi, şi, în principiu, minciunile mici pot fi destul de inofensive. Dar sînt momente cînd avem nevoie să ştim, cît adevăr este în cuvintele altei persoane. www.realsimple.com aduce o serie de indici care vă vor ajuta să determinați dacă o persoană minte.

1. Comportamentul sau vocea se schimbă brusc
Dacă efectuați un interviu, mai întîi trebuie să determinați maniera obișnuită de a vorbi a persoanei. Puteţi începe o conversaţie cu întrebările cum ar fi "Care este numele tău?" sau "Unde locuiești?". Unii oameni vorbesc repede, în timp ce alții sînt mai reținuți. Odată ce ați determinat modul de a vorbi, începeți să puneți întrebări la care nu cunoașteți răspunsul. În cazul în care maniera de a vorbi se schimbă brusc, adică de la calm la excitat sau de la vioaie la calmă, este probabil că persoana nu spune adevărul.

2. Evită să vorbească de la prima persoană
Cercetările  psihologice au constatat că atunci cînd o persoană începe să inventeze informaţii despre sine, folosește mai puţin pronumele "eu" şi "pe mine" decît cei care spun adevărul.

3. Are toate răspunsurile
Intrebați-i pe oameni ce au făcut săptămîna trecută și majoritatea  vor cădea pe gînduri. Dar atunci cînd întrebați o persoană şi se pare că răspunsul său este gata, fără o umbră de îndoială, probabil că dorește să vă facă să credeți ceva. Acest lucru este valabil mai ales pentru copii şi adolescenţi, care, de obicei, nu pot spune o poveste bine gîndită din mers.

4. Se agită fără motiv
Dacă cineva încearcă să efectueze o acţiune fizică, care pare absolut inutilă, de exemplu, șterge ochelarii, leagă şireturile, şterge masa curată cu mînă, probabil, persoana minte. Sentimentul de vinovăţie şi de neliniște provoacă un sentiment de anxietate.

5. Subliniază în mod repetat onestitatea sa
Pentru a conferi integritate răspunsurilor, mincinoșii folosesc adesea expresii care accentuează veridicitatea declaraţiilor lor, cum ar fi "cu adevărat", "sincer vorbind". Aceasta amintește de un jurămînt sau legămînt, iar oameni oneşti, de obicei, nu au nevoie să meargă atît de departe.

6. Se încurcă
Cei mai mulţi mincinoşi inventează povestea de la început pînă la sfîrşit, şi dacă îi rugați pe neașteptate să redea informaţia într-o altă ordine, pot face greşeli.

Keywords:

om , psihologie , descoperire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
3540 locuitori

Corotna este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Corotna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Corotna alcătuia 3540 de oameni în anul 2002. Satul Corotna a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.